Начин на приготвяне
С миксер разбиваме яйцата заедно със захарта и олиото. Добавяме меда и отново разбъркваме за кратко. Добавяме канелата също.
Брашното заедно с бакпулвера пресяваме в отделен съд. Започваме да го добавяме към сместа. Добавяме по малко и разбиваме с миксера.
Получава се лепкава смес, която е по рядка от обикновеното тесто за меденки и няма нужда от месене.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Застиламе две големи тави с хартия за печене.
Взимаме две лъжици и с тяхна помощ загребваме от сместа и поставяме в тавите малко (колко орех) количеството.
Печен меденките без месене в предварително загрта фурна около 10-12 минути. Наблюдавайте, за да не изгорят.