Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Празнично руло с кайма и бекон

Празнично руло с кайма и бекон

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако се чудите какво да приготвите за предстоящите празници, това руло е чудесен избор"

Необходими продукти

  • кайма - 1 килограм (свинска или смес)
  • топено сирене - 100 грама
  • пушен бекон - 250 г слайс
  • яйца - 3
  • мариновани гъби - 10
  • кисели краставички - 6 бр.
  • моркови - 3
  • маслини - 10
  • подправки за каймата
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • гарнитура
  • картофи - 10 бр.
  • масло - 60 г
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • копър
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките и я оставете в хладилник за поне няколко часа. Сварете яйцата, обелете и ги разполовете.

Киселите краставички и морковите нарежете на ивички. Маслините, топеното сирене и гъбите нарежете на малки парченца.

Сложете на плота хартията за печене и я намажете с олио. Разстелете каймата равномерно на слой със средна дебелина.

В средата наредете продуктите и с помощта на хартията завийте соленото руло, като по време на навиването притискайте и стягайте.

Прехвърлете рулото заедно с хартията в тава. Покрийте с резени пушен бекон и печете в умерено загрята фурна около 30 минути.

Картофите соте пригответе, като сварите картофите и ги нарежете, след което ги запържете в тиган с масло и малко олио.

Овкусете картофките с щипка зеленчукова подправка, копър и чесън на прах.

Празничното руло с кайма и бекон е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: