Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от пилешка кайма и бекон

Руло от пилешка кайма и бекон

Руло от пилешка кайма и бекон
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако ви се хапва нещо стабилно и вкусно, предлагаме това руло от кайма и беконче"

Необходими продукти

  • пилешка кайма - 700 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сухар - 3 филийки
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • За пълнежа
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • зелен лук - перца
  • бекон - 150 г на лентички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвя пълнежът за соленото руло. За нея е необходимо да се сварят яйцата и целите моркови в подсолена вода. Кашкавалът се нарязва на пръчици.

За самотопилешко руло предварително в купа се налива затопленото прясно мляко, в което се накисват сухарите. Объркват се пилешката кайма заедно с нарязаният на ситно лук, счуканата скилидка чесън, яйцата, сол на вкус, смлян черен пипер и изцедените и намачкани на трохи сухари. Пилешката кайма е с по-рядка консистенция. След като се омесят всички продукти се оставя на хладно да почине около час.

Продълговата форма за кекс се намазнява, след което дъното и стените и се покриват с тънки ленти бекон. Краищата на бекона се оставят да висят от формата.

Върху бекона се разстила половината част от подготвената кайма. По дължина се разполагат обелените цели яйца, целите моркови, пръчиците кашкавал и перцата зелен лук.

При печенето кашкавалът се разтопи и заедно с перцата лук се изгубиха, но вкусът си остава. Формата се запълва с останалата кайма, която се загъва с висящите краища бекон и накрая покрива с алуминиево фолио.

Рулото се пече на 200 °C за около един час, като 20 минути преди готвенето се маха фолиото, излива отделилата се вода.

Ястието се допича до приятен загар.

Сервира се руло от пилешка кайма и бекон с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: