Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с кайма, бекон и пастет във форма за кекс

Руло с кайма, бекон и пастет във форма за кекс

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
125 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • кайма - 1, 2 кг смес
  • бекон - 300 г
  • пастет - 500 г от черен дроб
  • лук - 3 глави
  • зелен лук - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 160 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мазнина - за намазване
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте каймата с пастета, яйцата и галетата, добавете доматеното пюре, горчицата и ситно нарязаните кромид, чесън, магданоз и зелен лук, овкусете с индийското орехче, черния пипер и солта и омесете всичко много добре.

Намажете с мазнината форма за кекс, застелете я с тънки лентички бекон, напълнете я с месната смес, подравнете и печете 55 мин. в средата на предварително загрята на 160 градуса фурна.

След това извадете формата, обърнете внимателно рулото в тава, върнете го във фурната и го печете още 40 мин., докато беконът се зачерви. По желание 15 минути преди края на печенето може да наръсите рулото с кашкавал.

Нарежете ястието на порции и го сервирайте със зелена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: