Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма със зеленчуци в кексова форма

Руло от кайма със зеленчуци в кексова форма

Руло от кайма със зеленчуци в кексова форма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 200 г врат
  • телешко месо - 200 г плешка
  • пушени гърди - 125 г
  • масло - 30 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 5 стръкчета
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 125 г от меката част
  • масло - 20 г краве
  • пилешки бульон - 200 мл
  • коняк - 2 ч.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • чубрица - 1 щипка, суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън, добавете 2 с.л. вода и задушавайте, докато се изпари.

Прибавете маслото и продължете задушаването на много слаб огън още 10 мин. под капак, след което посолете и поръсете с черния пипер.

Смелете свинското и телешкото месо, добавете накиснатия в бульона хляб, яйцата, чубрицата, солта, черния пипер и коняка и омесете добре.

Намажете с маслото правоъгълна форма за кекс, постелете я с половината нарязани на тънки филийки пушени гърди, изсипете отгоре 2/3 от каймата, като по средата направете каналче и го напълнете със зеленчуците.

Покрийте с останалата кайма, загладете повърхността, наредете отгоре останалите филийки гърди и сложете формата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 мин., след това поръсете рулото с виното, покрийте с фолио и печете още 15 мин.

Обърнете готовото руло от кайма в подходяща чиния, поръсете го със ситно нарязания магданоз и го поднесете, нарязано на резени, топло с доматен сок или студено с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: