Начин на приготвяне
Сложете в тенджера настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън, добавете 2 с.л. вода и задушавайте, докато се изпари.
Прибавете маслото и продължете задушаването на много слаб огън още 10 мин. под капак, след което посолете и поръсете с черния пипер.
Смелете свинското и телешкото месо, добавете накиснатия в бульона хляб, яйцата, чубрицата, солта, черния пипер и коняка и омесете добре.
Намажете с маслото правоъгълна форма за кекс, постелете я с половината нарязани на тънки филийки пушени гърди, изсипете отгоре 2/3 от каймата, като по средата направете каналче и го напълнете със зеленчуците.
Покрийте с останалата кайма, загладете повърхността, наредете отгоре останалите филийки гърди и сложете формата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 мин., след това поръсете рулото с виното, покрийте с фолио и печете още 15 мин.
Обърнете готовото руло от кайма в подходяща чиния, поръсете го със ситно нарязания магданоз и го поднесете, нарязано на резени, топло с доматен сок или студено с подходяща салата.