Начин на приготвяне
Каймата се омесва с галетата, яйцата, черния пипер, сол и ситно нарязаните лук, моркови и картофи, които са предварително сварени, обелени и нарязани на дребно.
Добавя се свареният и отцеден от водата грах, ситно нарязаните кисели краставички и люта чушка.
Сместа се разбърква хубаво, за да се разпределят равномерно зеленчуците и се оставя да почине около 1 час. След това се прехвърля в продълговата кексова форма, постлана с намаслена хартия за печене.
Рулото с кайма се заглажда, намазва се с олио, покрива се с част от хартията за печене и се пече в умерена фурна (180 °C и средна решетка) за около 45 минути.
Изпеченото апетитно солено руло се оставя да изстине, нарязва се на филийки и се гарнира по желание.
Добър апетит с моето руло мозайка с кайма и зеленчуци!