Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш с грис в кексова форма

Сиропиран сладкиш с грис в кексова форма

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k9562
Сиропиран сладкиш с грис в кексова форма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • грис - 0.5 ч.ч.
  • лимони - 1
  • сироп
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете бакпулвера и гриса. Отделно разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията до получаване на пухкав крем. Последователно добавете на тънка струя млякото и олиото.

Настържете лимона на ситно, изстискайте сока и ги добавете към сместа. Прибавете и смесените сухи съставки. Разбъркайте с шпатула до еднородност.

Намаслете форма за кекс и я поръсете с брашно. Сипете вътре сместа и печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна - необходими са около 50 минути.

Охладете сладкиша във формата. За приготвянето на сиропа смесете водата със захарта, настъргата кора от лимона и сока му.

Варете на слаб огън около 5 минути след завиране. Охладете сиропа и го прецедете.

Сиропирайте сладкиша равномерно. Обърнете върху подходяща чиния и сервирайте.

Сиропираният сладкиш с грис в кексова форма е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: