Начин на приготвяне
Разтопете маргарина, разбийте го с 200 г захар, добавете яйцата едно по едно и изварата – на порции и разбийте леко сместа.
Разбъркайте гриса с бакпулвера и постепенно го прибавете към изварената смес.
Намажете с мазнина правоъгълна тавичка, изсипете в нея сместа, подравнете я и печете сладкиша 45 мин. по средата на загрята умерена фурна.
Сипете 125 мл вряла вода върху останалата захар, прибавете портокаловия сок, сложете сместа на огъня и като кипне, варете сиропа 3 мин. при непрекъснато бъркане.
Залейте веднага изпечения сладкиш със сиропа и го поръсете с накълцаните бадеми.
По желание поднесете готовия сиропиран сладкиш със сметана.