Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш от грис по италиански

Сиропиран сладкиш от грис по италиански

Сиропиран сладкиш от грис по италиански1 / 2
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кани ви на кулинарна пътешествие в Италия, където сладкишите са толкова неустоимо вкусни"

Необходими Продукти

  • грис - 500 г
  • извара - 500 г диетична
  • бадеми - 50 г
  • яйца - 5 бр.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • маргарин - 150 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маргарина, разбийте го с 200 г захар, добавете яйцата едно по едно и изварата – на порции и разбийте леко сместа.

Разбъркайте гриса с бакпулвера и постепенно го прибавете към изварената смес.

Намажете с мазнина правоъгълна тавичка, изсипете в нея сместа, подравнете я и печете сладкиша 45 мин. по средата на загрята умерена фурна.

Сипете 125 мл вряла вода върху останалата захар, прибавете портокаловия сок, сложете сместа на огъня и като кипне, варете сиропа 3 мин. при непрекъснато бъркане.

Залейте веднага изпечения сладкиш със сиропа и го поръсете с накълцаните бадеми.

По желание поднесете готовия сиропиран сладкиш със сметана.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: