Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките и я оставете в хладилник за поне няколко часа. Сварете яйцата, обелете и ги разполовете.
Киселите краставички и морковите нарежете на ивички. Маслините, топеното сирене и гъбите нарежете на малки парченца.
Сложете на плота хартията за печене и я намажете с олио. Разстелете каймата равномерно на слой със средна дебелина.
В средата наредете продуктите и с помощта на хартията завийте соленото руло, като по време на навиването притискайте и стягайте.
Прехвърлете рулото заедно с хартията в тава. Покрийте с резени пушен бекон и печете в умерено загрята фурна около 30 минути.
Картофите соте пригответе, като сварите картофите и ги нарежете, след което ги запържете в тиган с масло и малко олио.
Овкусете картофките с щипка зеленчукова подправка, копър и чесън на прах.
Празничното руло с кайма и бекон е готово.