Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Супа от коприва с пресечено яйце

Супа от коприва с пресечено яйце

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Супа от коприва с пресечено яйце
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • коприва - 100 г
  • картофи - 300 г
  • моркови - 1 бр. голям, около 100 г
  • лук - 100 г
  • олио - 35 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 1 л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Копривата се измива и попарва във вряща вода, след това се отцежда и нарязва.

2. Лукът и морковът се накълцват и запържват в олиото за 6 минути.

3. Слагат се картофите, нарязани на по-едри парченца, налива се водата, посолява се и оставя да ври 15 минути.

4. Добавя се нарязаната коприва и се готви още 15 минути под капак. Ако има нужда, се долива течност.

5. Чукват се яйцата директно във врящата копривена супа и се разбърква веднага, за да станат на конци.

Горещата супа от коприва с пресечено яйце се поднася по желание с прясно изцеден лимонов сок и сухо люто чушле.

Семпло, но много вкусно!

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: