Постна супа от коприва

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Постна супа от коприва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • коприва - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • домати - 3 с.л. сок от консерва
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • нахут - 70 г сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се нарязва на дребно. Останалите зеленчуци се измиват и почистват. Всички зеленчуци освен картофа се нарязват.

В подходяща тенджера се слагат всички продукти, без копривата и доматения сок. Наливат се 3-4 ч.ч. вода и тенджерата се слага на котлона.

След около 30 минути се добавят копривата, солта и доматите. Картофът се изважда, намачква се на пюре и се връща обратно в супата. Добавя се нахута.

Супата се вари още 30 минути и се изключва. Поднася се с наситнен копър.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: