Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна нахутена яхния с коприва и моркови

Постна нахутена яхния с коприва и моркови

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Постна нахутена яхния с коприва и моркови
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна пролетна яхния, която ще ви зареди с витамини и полезни вещества"

Необходими продукти

  • нахут - 400 г сварен (или от консерва)
  • коприва - 150 грама (само връхчета)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата.

Кипнете вода в подходяща тенджера и бланширайте копривата за 1-2 минути. Отцедете и я нарежете.

Наситнете морковите и лука.

Загрейте олиото в тенджера и задушете морковите с лука. След няколко минути прибавете отцедения нахут. Сипете лъжицата брашно и овкусете с черен и червен пипер.

Сипете литър гореща вода и варете яхнията с нахут около 15 минути.

Добавете копривата, девесила и джоджена. Разбъркайте и посолете яхнията.

Гответе ястието за още 10 минути, свалете от огъня и поднесете с топъл хляб.

Постната нахутена яхния с коприва и моркови е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: