Лапад на фурна

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
11/10/2011
"Вкусотия с пресен лапад, както ни научи да я приготвяме баба "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 447
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният, измит и нарязан на ситно лапад се задушава в част от мазнината, като се поръсва от време на време с брашно и сол и се разбърква.

В обилно намазана със свинската мас тавичка се посипва слой от брашно, дебел 3 - 4 мм. Върху него се разстила задушеният лапад и се покрива със слой от брашно. Отгоре се изсипва останалата разтопена мас и се натиска с дървена лъжица, докато се омазни брашното.

Ястието се пече в умерено силна фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар