Кюфтета от леща и тиквички

24/01/2021
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива много добре. Слага се в малка тенджера и се сварява до пълна готовност. Изсипва се върху цедка, за да се отцеди.

Тиквичките се измиват. Настъргват се на ситно ренде. Изцежда се водата от тиквичките чрез притискане с ръце.

Хлябът се натрошава и се разбърква с тиквичките. Не се напоява с вода преди натрошаване.

Разбърква се много добре.

Копърът и магданозът се измиват и нарязват на ситно. Прибавят се към сместа за вкусните кюфтенца от леща. Разбърква се много добре.

Прибавя се лещата, яйцето, черният пипер, солта, брашното от чесън и мащерка. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Оформят се зеленчуковите кюфтета и се овалват в брашно. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.

След да приготвим соса за кюфтенцата от тиквички.

Таханът се разбърква със сока от лимона. Прибавят се киселото мляко и солта. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Кюфтетата от леща и тиквички се сервират с млечно-тахановия сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар