Начин на приготвяне
Започваме, като обелим тиквичките, настържем ги на ренде, посолим и поставим в гевгир поне за час. Целта е да се отдели излишната вода. Може от време на време да ги изстисквате и с ръка.
През това време сварете картофите в подсолена вода. Щом е готов, го обелете и настържете.
Моцарелата и кашкавала също настържете и добавете към каротфите.
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете пресованите скилидки чесън, нарязания на ситно магданоз и добавете отцедените тиквички.
Размесете всички продукти. В ръка оформете кюфтетата от тиквички.
Загрейте в тиган олио за пържене.
Вземете едно по едно кюфтетата и оваляйте в предварително разбитите яйца, а после в брашно.
Кюфтетата от тиквички с моцарела пържете от двете страни до златисто.