Варшавско шкембе флачки

Вили
Вили
Новак
13/09/2012
"Хайде сега да видим кой готви най-вкусното шкембе - българи или поляци?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 138
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме със студена вода добре почистеното шкембе, възваряваме, прецеждаме, заливаме с горещ бульон, посоляваме и варим до омекване най - бързо ястието става в тенджера под налягане.

Нарязваме на ивички почистените зеленчукови корени, прибавяме парченце масло и варим в малко вода до омекване.

Нарязваме шкембето на ивички, дълги 4 см.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с бульон от шкембето и сваряваме.

Прибавяме зеленчуковите корени, шкембето, сол и варим. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар