Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Подлучен свински дроб по селски

Подлучен свински дроб по селски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Подлучен свински дроб по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С една биричка цялата порция свински дроб ще си отиде"

Необходими продукти

  • черен дроб - 800 г свински
  • моркови - 1 настърган
  • лук - 4 глави
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дроба и го нарежете на кубчета.

Овкусете го със сол и чубрица и го оваляйте в брашно.

Потопете парчетата волио и ги наредете в голяма тава.

Покрийте го с нарязан на филии лук и настърган морков.

Налейте в съда 1/2 ч.ч. вода и го покрийте с алуминиево фолио.

Печете свинския дроб за около 30 минути на 180 °C.

Поднесете го с чаша червено вино.

Подлученият свински дроб по селски е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: