Обикновено парено тесто за еклерчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
359
1k
1k
216
2
21/01/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вода - 1 в.ч.
  • есенция - ванилия
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • яйца - 3
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С тенджера сипете 0.5 в.ч. олио и 1 в.ч. вода, ароматизирайте с няколко капки ванилова есенция. Ако желаете, може да добавите и няколко лъжици захар.

Щом сместа заври, сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица. Щом тестото започне лесно да се отлепя от стените на съда, значи е готово.

Прехвърлете пареното тесто в купа и охладете. Щом вече е изстинало, разбийте яйцата - едно по едно.

Обикновеното парено тесто за еклерчета е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар