ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Свинско вретено със сметанов сос

Свинско вретено със сметанов сос

Свинско вретено със сметанов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги изтънете с дървено чукче.

В тиган изпържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки.

Добавете бекона, а малко след това и лука. Пържете до омекване на всички продукти.

Напълнете пържолите с плънката и поставете по едно парче кашкавал във в всяка.

Завийте на руло и подредете в тавичка за печене. Нарежете на едро лука, моркова и целината.

Налейте виното, водата и 2 с.л зехтин. Поръсете със солта, черния пипер и ригана.

Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио и печете руладините за 2 часа на 180 градуса.

Извадете тавата от фурната и махнете фолиото.

Извадете също така и свинското вретено. Пасирайте всичко в тавата. Ако няма достатъчно вода, добавете още малко.

В тиган разтопете кравето масло и запържете брашното.

Разредете с пасираната смес и добавете сметаната.

Варете 5 минути и изключете.

Поднесете в подходяща чиния свинско вретено със сметанов сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: