Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с дреболии и ориз

Агнешка чорба с дреболии и ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Агнешка чорба с дреболии и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • бульон - около 1 литър агнешки
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен - щипка сух
  • черен пипер - щипка
  • зехтин
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 1
  • кисело мляко - 400 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете агнешкия комплект (черен и бял дроб, бъбреци, сърце) в подсолена вода.

Прецедете бульона от варенето, а дреболиите наситнете на малки парченца.

В тенджера залейте около 1 к.ч. зехтин. Запържете нарязаните лук и морков. Сложете вътре дреболиите, запържете и тях за кратко.

Овкусете с черен пипер и налейте прецедения бульон. Щом агнешката супа кипне, прибавете щипка джоджен и ориза. Гответе до сваряване на ориза.

В купичка разбийте киселото мляко заедно с яйцето. Налейте черпак от супата в застройката и щом всичко се темперира добре, в ърнете в супата.

Овкусете супата с пресен джоджен и черен пипер.

Агнешката чорба с дреболии и ориз е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: