Начин на приготвяне
Първо сварете агнешкия комплект (черен и бял дроб, бъбреци, сърце) в подсолена вода.
Прецедете бульона от варенето, а дреболиите наситнете на малки парченца.
В тенджера залейте около 1 к.ч. зехтин. Запържете нарязаните лук и морков. Сложете вътре дреболиите, запържете и тях за кратко.
Овкусете с черен пипер и налейте прецедения бульон. Щом агнешката супа кипне, прибавете щипка джоджен и ориза. Гответе до сваряване на ориза.
В купичка разбийте киселото мляко заедно с яйцето. Налейте черпак от супата в застройката и щом всичко се темперира добре, в ърнете в супата.
Овкусете супата с пресен джоджен и черен пипер.
Агнешката чорба с дреболии и ориз е готова.