Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешки дреболии

Чорба от агнешки дреболии

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Чорба от агнешки дреболии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Вкусна чорбичка от агнешки дреболии, която хапваме и за обяд, и за вечеря"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме анешките дреболии - черен дроб, сърце, бъбреци, момици и ги заливаме с 2 л. подсолена вода. Варим до омекване.

Сварените дреболии се нарязват на малки парченца, а бульона от варенето се прецежда. Нарязаните дреболии връщаме при бульона и оставяме да къкрят на слаб огън заедно с няколко зърна черен пипер.

Загряване олиото и запържваме до омекване ситно нарязания пресен лук. Сваляме от огъня и добавяме малко червен пипер. Изсипваме при дреболиите, добавяме и ориза и варим до готовност на ориза.

Преди да свалим чорбата от котлона добавяме джоджена и наситнения магданоз.

Чорбата се застройва с добре разбитите кисело мляко, яйца и оцет, които се вливат на тънка струйка в леко охладената чорба.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: