Начин на приготвяне
Почистваме анешките дреболии - черен дроб, сърце, бъбреци, момици и ги заливаме с 2 л. подсолена вода. Варим до омекване.
Сварените дреболии се нарязват на малки парченца, а бульона от варенето се прецежда. Нарязаните дреболии връщаме при бульона и оставяме да къкрят на слаб огън заедно с няколко зърна черен пипер.
Загряване олиото и запържваме до омекване ситно нарязания пресен лук. Сваляме от огъня и добавяме малко червен пипер. Изсипваме при дреболиите, добавяме и ориза и варим до готовност на ориза.
Преди да свалим чорбата от котлона добавяме джоджена и наситнения магданоз.
Чорбата се застройва с добре разбитите кисело мляко, яйца и оцет, които се вливат на тънка струйка в леко охладената чорба.