Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Каракачанска супа от агнешки дреболии

Каракачанска супа от агнешки дреболии

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k232
12/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Каракачанска супа от агнешки дреболии - да си стоплите душата"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • зелен лук - 10 стръка
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 60 г
  • магданоз - 8 стръка
  • джоджен - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешките дреболии (без черния дроб) и ги заливаме със студена вода, а после ги слагаме на силен котлон докато заврят.

Като кипнат ги посоляваме и ги оставяме да врят на слаб огън.

Когато са почти готови, към тях прибавяме нарязания на кубчета черен дроб, нарязаните на дребно домати и пресен лук, както и ориза.

След като и те се сварят, отстраняваме почти готовата Каракачанска супа от агнешки дреболии от огъня.

Застройваме с варена на водна баня застройка от киселото мляко и яйцето, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Тази вкусна агнешка супа може да се поднесе като ястие за Гергьовден, както и без специален повод.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: