Начин на приготвяне
Нарязваме агнешките дреболии (без черния дроб) и ги заливаме със студена вода, а после ги слагаме на силен котлон докато заврят.
Като кипнат ги посоляваме и ги оставяме да врят на слаб огън.
Когато са почти готови, към тях прибавяме нарязания на кубчета черен дроб, нарязаните на дребно домати и пресен лук, както и ориза.
След като и те се сварят, отстраняваме почти готовата Каракачанска супа от агнешки дреболии от огъня.
Застройваме с варена на водна баня застройка от киселото мляко и яйцето, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Тази вкусна агнешка супа може да се поднесе като ястие за Гергьовден, както и без специален повод.