Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Шакшука по турски

Шакшука по турски

Шакшука по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Опитвали ли сте шакшука по турски - ако не сте, време ви е"

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • пресен чесън - 3 стръка
  • чушка - 2 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • доматен сос - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • люти чушки - 1 бр.
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на дребно.

Сложете 3 с.л. в тиган и запържете лука, чушката на парчета, пресния чесън и лютата чушка (на нея може да махнете семките).

Пържете, докато всичко омекне. Сложете кимиона и червения пипер.

Изчакайте няколко минути и добавете доматите. Сложете сол, разбъркайте и намалете котлона.

Варете манджата, докато изври водата и сосът, се сгъсти.

Натрошете сиренето и счупете яйцата.

Затворете тигана с капак и оставете така, докато се сготви вкусната шакшука.

Изключете, оставете да се охлади и сервирайте шакшука по турски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: