Начин на приготвяне
Към затопленото мляко се прибавя маята да се разтвори. Слага се захарта и се разбърква да се разтопи. Яйцето се разбива и се сипва при млякото. Добавят се олиото и ванилията.
Замесва се меко тесто със смесените два вида брашна. Оставя се да втаса на топличко, покрито с кърпа. Разделя се на 4 равни питки. Всяка се разточва на малък кръг и се маже с маслото.
Четирите питки се поставят една върху друга, като последната не се маже. Разточват се на един голям тънък лист. Реже се на триъгълници.
На всеки триъгълник се маже с вкусен мармалад и се навиват малки кифлички. Подреждат се в тава с хартия и отново втасват тестените десерти.
След второто втасване се мажат с разбития жълтък. Поръсват се с кристална захар и мак. Пухкави пълнозърнести кифлички с мармалад се пекат във фурната на 180 градуса до покафеняване.