Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладкото мляко. Добавя се захарта и се разбърква, за да се разтопи. Яйцето се разбива отделно и след това към сладкото мляко. Прибавя се и олиото и ванилията и се замесва меко тесто с двата вида брашна.
Остава се да втаса на топличко. Разделя се на 4 питки и се разточва на листове. Всеки лист се маже с масло и се поставят една върху друга. Последната не се маже. Четирите питки се разточват на голям лист и се реже на триъгълници.
На всеки триъгълник се поставя шоколад и се завива на кифличка. Нареждат се всички кифлички в тава с хартия на разстояние и се остават отново да втасат.
Жълтъкът се разбива с 1 ч.л. олио и 1 ч.л. прясно мляко и се намазват кифличките с шоколад. Поръсват се със захарни пръчици. Пекат се на 180 градуса с Пълнозърнести кифлички за деца.