Начин на приготвяне
В купа сложете киселото мляко и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за кратко, докато шупне.
Прибавете заквасената сметана, едно яйце и един белтък. Жълтъка заделете за намазване на домашните хлебчета. Разбъркайте.
Добавете солта, олиото и захарта.
Пресейте двата вида брашна и бакпулвера и ги прибавете на части към сместа. Разбъркайте до хомогенност.
Получава се гъсто лепкаво тесто.
Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица гребвайте от тестото и оформете хлебчетата. Може да изпечете във форми за мъфини, а дори и като една по-голяма питка.
Смесете заделения жълтък с малко вода и със силиконова четка намажете питките.
Загрейте фурната на 180 °C и печете пълнозърнестите царевични хлебчета за около 30 минути.