Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Пухкави пълнозърнести кифлички с мармалад

Пухкави пълнозърнести кифлички с мармалад

Пухкави пълнозърнести кифлички с мармалад
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • прясно мляко - 75 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 75 г
  • олио - 25 мл
  • мая - 12 г прясна
  • брашно - 200 г пълнозърнесто
  • брашно - 50 г бяло
  • ванилия - 2 бр.
  • жълтъци - за намазване
  • мармалад - за плънката
  • масло - 20 г за мазане на питките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към затопленото мляко се прибавя маята да се разтвори. Слага се захарта и се разбърква да се разтопи. Яйцето се разбива и се сипва при млякото. Добавят се олиото и ванилията.

Замесва се меко тесто със смесените два вида брашна. Оставя се да втаса на топличко, покрито с кърпа. Разделя се на 4 равни питки. Всяка се разточва на малък кръг и се маже с маслото.

Четирите питки се поставят една върху друга, като последната не се маже. Разточват се на един голям тънък лист. Реже се на триъгълници.

На всеки триъгълник се маже с вкусен мармалад и се навиват малки кифлички. Подреждат се в тава с хартия и отново втасват тестените десерти.

След второто втасване се мажат с разбития жълтък. Поръсват се с кристална захар и мак. Пухкави пълнозърнести кифлички с мармалад се пекат във фурната на 180 градуса до покафеняване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: