Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокача»Безглутенова фокача с маслини

Безглутенова фокача с маслини

Безглутенова фокача с маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • крема сирене - 100 грама
  • сирене - 50 грама натрошено
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • маслини - 5
  • олио - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • яйца - 1
  • ленено семе - 1 ч.л. с връх смляно
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • мащерка - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцето с мекото крема сирене.

Добавете кетчуп, олио, сол, но може и без солта, тъй като се добавят маслини и сирене. Добавете киселото мляко с предварително угасената в него сода.

Последно към съставките се добавя смляното ленено семе и бадемовото брашно (или друго безглутеново брашно).

Разбъркайте и прехвърлете сместа върху тава с хартия за печене. Отгоре гарнирайте с листенца мащерка и малко маслини.

Печете фокачата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Безглутеновата фокача с маслини е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: