Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокача»Ароматна фокача със сирене и маслини

Ароматна фокача със сирене и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Ароматна фокача със сирене и маслини
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • вода - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 450 - 500 г
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • плънка
  • червен лук - 1/2 глава
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • мащерка - 2 - 3 щипки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 40 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и 2 с.л. брашно и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва меко тесто и оставяме на топло да втаса за 30 минути, докато удвои обема си.

В правоъгълна тава, намазана с олио и поръсена с малко брашно, се разстила като блат тестото.

С вилица се набожда тук-там. Поръсваме със зехтин, суха мащерка, натрошено сирене, полумесеци червен лук и парчета маслини.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути до готовност на вкусната фокача.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: