Начин на приготвяне
За направата на този страхотен хляб много би ви улеснил кухненският робот или миксер с приставки за тесто.
Сложете всички изброени съставки в купата на уреда, включете на функция месене. След 3-4 минути тестото за хляб е готово. Не се притеснявайте за маята, защото не е нужно да шупва предварително.
Все пак, за да сте сигурни, че ще се смеси добре с другите продукти, може да я разтворите в част от водата. Ако е необходимо, добавете още брашно за получаване на меко тесто.
Много хубав хляб ще се получи, ако комбинирате 50:50 - брашно от твърда пшеница с високо съдържание на глутен и по-леко брашно. Така консистенцията ще е много лека, а текстурата на хляба - още по-въздушна.
Имайте предвид, че тестото трябва да си остане по-меко. За да го извадите от купата и да го оформите, намазнете ръцете си. Прехвърлете го в кръгла тава с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене.
Оставете хляба да бухне за 40 минути, поръсете с брашно и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до получаване на хубав златист загар.
Охладете върху решетка и поднесете.
Мързеливият хляб без месене е готов.