ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Сухи чушки пълнени с боб за Бъдни Вечер

Сухи чушки пълнени с боб за Бъдни Вечер

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
25
59
941
3
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете боба в тенджера на котлона и го залейте с гореща вода. Щом кипне, изхвърлете водата и отново напълнете тенджерата.

Докато бобът се вари, го овкусете с джоджен, сол и девесил. Когато е готов, го извадете с помощта на решетъчна лъжица и заделете настрани.

В тиган сложете олио и загрейте на котлона. Добавете нарязаните чушка, морков и лук. Задушете за кратко, а после добавете и домата. Добавете боба, разбъркайте и отстранете от котлона.

Сложете нова тенджера с вода да заври. Щом е готова, изключете котлона и сложете във водата сухите чушки за около 3 минути. Извадете ги в чиния.

Вече омекнали чушките се пълнят с подготвената плънка. Всяка чушка леко боднете с нож да се получи малка цепнатина.

Когато нареждате чушките с боб в тава за печене, сложете ги с разреза надолу. Полейте ги с отделена чорба от сварения боб.

Сухите чушки пълнени с боб за Бъдни Вечер се пекат за около половин час на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: