Начин на приготвяне
Пълнени чушки с картофи за Бъдни вечер ще са новата звезда на трапезата ви тази зима.
Старателно измийте картофите под течаща вода.
Без да ги белете, ги сложете в леко подсолена вода да се сварят.
Щом са готови (ще познаете когато кората им започне да се цепи леко), ги извадете, прецедете и оставете да се охладят.
Обелете ги и намачкайте с вилица. Лука обелете и настържете с ренде. Добавете го към картофите.
Подправете ги със сол и черен пипер на вкус. Добавете и суха, ароматна чубрица. Разбъркайте добре плънката, за да може картофите да попият от подправките.
Чушките почистете от семките. Измийте и подсушете.
С помощта на лъжица ги напълнете с картофената плънка.
Подредете ги в тава и полейте с олиото. Долейте и половин водна чаша вода.
Печете чушките с картофи в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час.
Поднесете като ястие за Бъдни вечер. Страхотна постна гозба!