Начин на приготвяне
Вземете достатъчно голяма купа, която да побере каймата. Към нея прибавете малко чубрица, 1 с.л. ориз, по 1 щипка сол и черен пипер, белтъка и половин глава лук, наситнена.
Смесете добре всички продукти. Когато сте готови, започнете да късате и оформяте малки топченца. Предварително си пригответе тенджера с около 2 л вода на котлона.
Щом водата заври, пуснете топченцата, които сте оваляли в брашно преди това. Когато водата с топчетата в нея заври, прибавете останалите продукти - ориз, половин глава лук и 1 морков, нарязан на малки кубченца.
Варете супата топчета 30 минути на по-слаб или умерен котлон.
През това време пригответе застройката на супата. Разбийте жълтъците, добавете киселото мляко и брашното към тях.
Когато супата стане готова, махнете тенджерата от котлона и на нейно място сложете тиган с мазнина, в която ще запържите втория морков за 4 мин.
Докато правите това вземете малко от горещата супа и добавете в застройката, разбърквайки. Трябва да отсипете 4 черпака.
Добавете застройката и върнете супата на котлона. Когато отново заври, махнете от печката, добавете вече изпържения морков, черен пипер, чубрица и олио.
Изчакайте да изстине и се насладете на порция Супа Топчета Оригинал.
Източник: Ралица Николаева