Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа Топчета Оригинал

Супа Топчета Оригинал

Супа Топчета Оригинал
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Традиционната супа топчета, с която сме отраснали - любима класика от детството"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 4 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 400 г
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете достатъчно голяма купа, която да побере каймата. Към нея прибавете малко чубрица, 1 с.л. ориз, по 1 щипка сол и черен пипер, белтъка и половин глава лук, наситнена.

Смесете добре всички продукти. Когато сте готови, започнете да късате и оформяте малки топченца. Предварително си пригответе тенджера с около 2 л вода на котлона.

Щом водата заври, пуснете топченцата, които сте оваляли в брашно преди това. Когато водата с топчетата в нея заври, прибавете останалите продукти - ориз, половин глава лук и 1 морков, нарязан на малки кубченца.

Варете супата топчета 30 минути на по-слаб или умерен котлон.

През това време пригответе застройката на супата. Разбийте жълтъците, добавете киселото мляко и брашното към тях.

Когато супата стане готова, махнете тенджерата от котлона и на нейно място сложете тиган с мазнина, в която ще запържите втория морков за 4 мин.

Докато правите това вземете малко от горещата супа и добавете в застройката, разбърквайки. Трябва да отсипете 4 черпака.

Добавете застройката и върнете супата на котлона. Когато отново заври, махнете от печката, добавете вече изпържения морков, черен пипер, чубрица и олио.

Изчакайте да изстине и се насладете на порция Супа Топчета Оригинал.

Източник: Ралица Николаева

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: