Начин на приготвяне
Загряваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Когато омекне, добавяме доматеното пюре, бялото вино, обелените и нарязани консервирани домати, заедно със сока от консервата и бульона. Подправяме със сол, дафинов лист и лютата чушка. Кипваме и варим около 45 минути на умерен огън.
Нарязваме лука на много ситно и го задушаваме до омекване в маслото. Когато е готов, го отстраняваме от котлона и го смесваме със смляното пуешко месо, изкиснатия във вода хляб.
Добавяме мащерката и жълтъка и замесваме кайма. От нея оформяме топчета, които пускаме във врящата френска супа. Варим топчетата 10-15 минути, добавяме нарязания артишок, варим още 5 минути и сваляме от огъня.
Поднасяме нашата топла супа топчета с мек селски хляб.
Коментари