Френска супа топчета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Френска супа топчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • домати - 850 г консервирани
  • бульон - 1 л
  • чушки - 1 бр. люта
  • дафинови листа - 1 бр.
  • за топчетата
  • пуешко месо - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • хляб - 3 филии за тост
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • артишок - 1 консерва 220 г
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Когато омекне, добавяме доматеното пюре, бялото вино, обелените и нарязани консервирани домати, заедно със сока от консервата и бульона. Подправяме със сол, дафинов лист и лютата чушка. Кипваме и варим около 45 минути на умерен огън.

Нарязваме лука на много ситно и го задушаваме до омекване в маслото. Когато е готов, го отстраняваме от котлона и го смесваме със смляното пуешко месо, изкиснатия във вода хляб.

Добавяме мащерката и жълтъка и замесваме кайма. От нея оформяме топчета, които пускаме във врящата френска супа. Варим топчетата 10-15 минути, добавяме нарязания артишок, варим още 5 минути и сваляме от огъня.

Поднасяме нашата топла супа топчета с мек селски хляб.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Интересна рецепта, благодаря
02.01.2020 16:51