Начин на приготвяне
Смиламе телешкото месо в блендер или месомелачка. Нарязваме на ситно лука. Добавяме хлебните трохи, индийското орехче, яйцето и ситно нарязания магданоз и подправяме с черен пипер и сол.
Омесваме каймата и я оставяме поне 1 час в хладилник. От каймата омесваме 16-20 топчета.
Кипваме малко подсолена вода и варим 10 минути в нея топчетата. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги прибираме на топло.
Загряваме 2 с.л. масло и добавяме вътре нарязаните на тънки лентички ряпа и морков. Разбъркваме и заливаме с 1/2 ч.ч. от бульона. Захлупваме, изчакваме да кипне и варим 10 минути на умерен огън.
Добавяме остатъка от бульона и сварените топчета. Добавяме соли черен пипер ако е нужна и варим още 5-6 минути.
Поднасяме поръсена с прясно нарязан магданоз.