Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Тосканска супа топчета

Тосканска супа топчета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Тосканска супа топчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • телешко месо - 200 г
  • бульон - 4 ч.ч. говежди
  • моркови - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • ряпа - 1 бр. малка
  • лук - 1 глава
  • хлебни трохи - 1 с.л.
  • масло - 3.4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 стрък пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе телешкото месо в блендер или месомелачка. Нарязваме на ситно лука. Добавяме хлебните трохи, индийското орехче, яйцето и ситно нарязания магданоз и подправяме с черен пипер и сол.

Омесваме каймата и я оставяме поне 1 час в хладилник. От каймата омесваме 16-20 топчета.

Кипваме малко подсолена вода и варим 10 минути в нея топчетата. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги прибираме на топло.

Загряваме 2 с.л. масло и добавяме вътре нарязаните на тънки лентички ряпа и морков. Разбъркваме и заливаме с 1/2 ч.ч. от бульона. Захлупваме, изчакваме да кипне и варим 10 минути на умерен огън.

Добавяме остатъка от бульона и сварените топчета. Добавяме соли черен пипер ако е нужна и варим още 5-6 минути.

Поднасяме поръсена с прясно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: