ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Барчета»Домашен шоколад без Е-та и консерванти

Домашен шоколад без Е-та и консерванти

Домашен шоколад без Е-та и консерванти
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Този домашен шоколад използваме и за директна консумация, и за приготвяне на шоколадови десерти и сладкиши"

Необходими Продукти

  • какаово масло - 50 г
  • какао - 50 г
  • кокосова захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопете какаовото масло, добавете захарта и маслото. Разбъркайте и вече домашният шоколад е готов.

Оттук нататък вече можете да си направите експеримент с вкуса - да добавите тахан, подправки, ядки, различни сушени плодове, есенции, аромати и каквото решите.

Колкото повече съставки добавите към основата, толкова по-малко хрупкав ще е шоколадът. В един момент може да стане и съвсем мек, така че не прекалявайте с добавките.

След като получите желаната консистенция изсипете домашния шоколад в съд, който е покрит с хартия за печене. Оставете да се втвърди - може и в хладилника.

Домашният шоколад без Е-та и консерванти е чуден!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: