Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен шоколад без захар и мляко

Домашен шоколад без захар и мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Домашен шоколад без захар и мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
"Не знаете какво е наистина вкусен шоколад, докато не опитате този"

Необходими продукти

  • какао - 500 г натурално
  • кашу - 200 г
  • кокосово мляко - 300 мл
  • какаово масло - 40 - 50 г
  • кардамом - 7 зрънца, счукани добре
  • мед - 1 буркан
  • вода - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте кашуто с малко вода, колкото да покрие и пасирайте много добре ядките.

Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда.

След тях сипете меда и бъркайте първоначално на ниска степен на котлона и постепенно увеличавайте до висока.

Бъркането отнема около 50 минути. Трябва да се получи пухкав, но не течен шоколад (около 2 л).

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сладка
Сладка
Направих го, но сложих само 300гр. какао и въпреки това стана с вкус на натурален шоколад и доста тъмно, направо черно. В обяснението на рецептата пише:"Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда. "
Въпроса ми е кое масло се има предвид? И дали няма и други съставки, пропуснати по случайност?
05.06.2015 18:19
Druga
Druga
Напротив почти във всички здравословни магазини се продават какаови зърна...
01.11.2013 12:03
3
Katy
Katy
Е как на зърна,от къде ви хрумват тия въпроси?То дори не се и продава такова.Иначе рецептата е хубава ,но бих я пробвала със захар,защото меда не ми се връзва много с вкуса на шоколада.
31.10.2013 14:28
2
jivka
jivka
А кога, как и къде се слага какаото? Натурално на зърна ли или на прах? Ако е на зърна, как се обработват те?
16.05.2013 21:48
2