Моят козунак без месене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
447
4
Моят козунак без месене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Хитринка, която ще ви улесни в правенето на козунак - този няма нужда от месене и пак става страхотен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В голяма купа счукваме яйцата, прибавяме захарта и разбиваме с миксер.

В друга купа си разтваряме маята в млякото и след това прибавяме при яйцата.

Започваме да добавяме един по един жълтъците, като продължите да разбивате както и солта. Прибавяме и лимонова кора и ванилията.

Започваме да добавяме постепенно половината от брашното.

Когато тестото стане на гладка каша, започваме да прибавяме бучка по бучка от маслото.

Когато поставим и последното масло тогава добавяме и останалото брашно. Бъркането с миксера продължава още 4-5 минути.

Готовото тесто поставяме в купа която покриваме с найлоново фолио и оставяме за 2-3 часа да втаса.

Разделяме го на 4 равни части и всяка една от тях правим на фитили.

Поставяме две срещу две и започваме да плетем така, си оформяме объл козунак.

След това го поставяме във форма, покрита с хартия за печене и го оставете още 30 минути.

Намазваме с разбито яйце, стафиди и захар и поставяме във фурната да се изпече за 20 минути на 180 градуса.

Намаляваме фурната на 120 градуса и доизпичаме за още 30-40 минути.

Проверяваме готовността на тестото с дървена клечка.

Моят козунак без месене е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: