Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с тиква и ябълки

Щрудел с тиква и ябълки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Щрудел с тиква и ябълки
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вълнуващо изживяване за небцето, което ще ви бъде осигурено от този щрудел с тиква и ябълки"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргана
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л. на прах
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 1/2 к.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват настърганите на едро ренде тиква и ябълки.

След разбъркване се добавят натрошените орехи, захарта, канелата, джинджифила на прах и ванилията.

Плънката се разбърква, за да се смесят хубаво продуктите.

Намазнява се един лист от корите с олио. Отгоре се поставя втори, намазнява се, слага се трети и върху него се разпределя от плодовият пълнеж.

Корите се навиват на руло и поставят в намазнена тавичка.

По същият начин се процедира и с останалите кори и така до изчерпване на продуктите.

Отгоре щруделът се намазва с олио и слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пече се около половин час.

Готовият щрудел се напръсква с газирана вода още докато е горещ и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

След като изстине, готовият щтрудел с тиква и ябълки се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: