Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Австрийски щрудел с тиква, дюли и ябълки

Австрийски щрудел с тиква, дюли и ябълки

редакция:
Австрийски щрудел с тиква, дюли и ябълки
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Класика от австрийската кухнята за студените зимни месеци!"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г (12 бр.)
  • дюли - 2 бр.
  • тиква - 1.200 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • лешници - 100 г
  • бадеми - 70 г
  • захар - 360 г (24 с.л.)
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете ренде и на дребната страна настържете ябълките, вече почистената тиквата и дюлите. Поръсете ги с канела и ги объркайте добре.

Разтопете маслото, смелете ядките на ситно. Започнете да оформяте плодовия щрудел.

Вземете кора, намажете я с масло. Върху него поставете втора кора, намажете и него. Отгоре наръсете от смесените плодове (1/6 от тях).

Поръсете част от ядките. Отгоре наръсете 4 с.л. захар. Навийте на руло и оставете в подходяща тава, в която предварително сте сложили хартия за печене.

Същото направете с останалите корите. Трябва да се получа общо 6 рула. Когато сте готови, намажете щрудела с тиква с масло.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност (около час).

Докато е топъл, поръсете разкошния щрудел с тиква, ябълки и канела с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: