Начин на приготвяне
За този солен пай картофите сваряваме и след това приготвяме гъсто картофено пюре.
Подправяме с 3 с.л. галета, 2 с.л. масло и подправки на вкус.
Каймата омесваме с яйцето, доматено пюре, галета 1 с.л. и подправки на вкус.
В тава си поставяме харния за печене, леко я намазняваме.
Слагаме част от картофеното пюре с масло, поръсваме с настърган кашкавал, върху него каймата и отгоре останалото пюре.
Слагаме останалото масло, нарязано на кубчета.
Печем в предварително загрята фурна.
Малко преди да е готов паят с кайма, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златисто.
Оставяме да се охлади и поръсваме с нарязан на ситно пресен лук.
Невероятен Картофен пай с кайма, напомнящ на овчарски пай.