Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен картофен пай със сметана

Солен картофен пай със сметана

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Солен картофен пай със сметана
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Насладете се на картофения пай със сметана и после позволете и на близките си да му се насладят"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • бекон - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • брашно - 50 г
  • готварска сметана - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • oлиo - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лесен солен пай измийте добре картофите и ги сложете в тенджера със солена вода да се сварят. Щом са готови, ги обелете.

Сложете ги в купа и с виличка ги намачкайте.

Добавете към тях яйцата и брашното. Разбъркайте всичко много добре.

В тиган загряваме олиото и задушаваме предварително почистен и нарязан на ситно лук.

Щом омекне, добавяме и парчетата бекон.

Готвим около 3 минути и прехвърляме към картофите.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Отново разбъркваме.

Тази смес изсипваме в тавичка. Отгоре добавяме готварската сметана и настъргания кашкавал.

Печем соления картофен пай със сметана на 160 градуса до златисто.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Благодаря за оценката :)
30.10.2020 13:51
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Великолепен пай. Благодаря за чудесната идея!
30.10.2020 11:53