Начин на приготвяне
Много бърз и вкусен картофен пай, който да приготвите за обяд или вечеря.
Обелете и настържете картофите на едро ренде.
Настържете също и сирената. Комбинацията от сирена може да варира според наличните и предпочитанията ви.
Сложете ги в купа заедно с настърганите картофи и подправките и разбъркайте.
Сол добавих само щипка. Прибавете също и яйцата и разбъркайте.
Намажете подходяща тава с малко зехтин или олио и изсипете сместа за картофения пай.
Нарежете маслото на парчета и го разпределете отгоре.
Сложете пая да се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за около 40 минути до златиста коричка.
Сервирайте вкусния картофен пай с 4 сирена със салата от белен розов домат, босилеково песто и няколко листа пресен босилек.
Бон апети!
Ако рецептата ти харева, оптитай и този вкусен овчарски пай.