Начин на приготвяне
За пюрето обелете и нарежете картофите на кубчета. Поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода, варите на умерен огън до пълното им омекване.
Излейте водата им, като оставите около 50-70 мл в тях, добавете маслото, черния пипер и сол на вкус, оставете да се охлади.
През това време си подгответе плънката. Нарежете измитото и подсушено пилешко филе на малки кубчета. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно, запържете ги в малко олио до лек златист цвят.
Прибавете късчетата месо и пържите до пълна готовност на месото, накрая посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и премахнете плънката от тигана.
Нарежете гъбите на филийки и ги запържете от двете страни до златисто кафяв цвят, посолете и ги поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.
Във форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 см постелете хартия за печене по дъното и стените. Сипете картофеното пюре в нея и разпределете, като оформите борд.
В борда сипете и разпределете пилешкото месо, а над него - гъбите. Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете картофения пай около 35-40 минути.
Премахнете фолиото и допичате картофения пай с пилешко и гъби до лек загар на кашкавала. Премахнете стената на тавата, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Коментари