Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, а белтъците със солта до твърди връхчета. Разтопете шоколада на водна баня заедно с кравето масло.
Махнете и оставете да се охлади, като разбърквате леко да не хване коричка. Веднага потопете чашките (само горната част) в шоколада и оставете да се изтече по тях. Оставете в хладилника за кратко.
Смесете жълтъците с шоколада, а след това с белтъците. Разбърквайте внимателно, за да се запази въздушността на шоколадовия крем.
Извадете чашките от хладилника и ги напълнете с вкусния мус до половината. Горната част запълнете с разбитата сладкарска сметана. Оставете в хладилника за няколко часа.
Преди да сервирате, поръсете всяка чашка с шоколадовия мус без печене с какао.
Коментари