ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с маскарпоне

Шоколадов мус с маскарпоне

Шоколадов мус с маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
21/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Децата ще се влюбят в този домашно приготвен шоколадов мус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с кравето масло. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте жълтъците със захарта до пухкав бял крем, а белтъците със солта - до твърди връхчета. Сложете маскарпонето и бейлиса при жълтъците и разбъркайте добре.

Добавете и шоколада. Отново разбъркайте, докато се смеси напълно. Сложете половината белтъци. Разбъркайте внимателно със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.

Разпределете нежния шоколадов мус в подходящи чашки или купички. Поръсете с шоколадовите пръчици.

Оставете шоколадовия мус с маскарпоне в хладилника за няколко часа преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: