Супа от леща с гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
144
494
550
46
15/09/2020
"Ей така, от време на време, стоим замечтано, докато супата от леща кротко си къкри на котлона"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме лука, моркова и гъбите. Слагаме ги в тенджерка.

Прибавяме почистени скилидки чесън. Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.) и олио (3 с.л.). Ръсваме щипка сол и млян черен пипер на вкус.

Слагаме на котлона и задушаваме зеленчуците, докато изври течността и като започнат да се запържват, дръпваме тенджерката от огъня и ръсваме червен пипер (1/2 к.л.).

Наливаме топла вода ( 5-6 ч.ч.) или зеленчуков бульон.

Връщаме съда отново на котлона и като заври супата от леща, прибавяме стрита чубрица. Варим приблизително 15 минути и слагаме, добре измита в няколко води белена леща.

Варим още докато и лещата се възвари, като при необходимост, доливаме топла вода или бульон.

Посоляваме супата на вкус. Може малко да намачкаме лещата, за да сгъстим супата, без да ползваме брашно.

Сервираме супата от леща с гъби подкиселена с ябълков оцет.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар